Blogtour: vijf zeer opmerkelijke verschijnsels in series

Posted on oktober 16, 2018 in Blog tour/ HarperCollins

Series kijken is mijn leven. Ik kijk echt van alles, maar mijn favoriete series hebben echt een fantasy of sci-fi thema nodig. Ter ere van het boek ‘Een zeer opmerkelijk verschijnsel’ van Hank Green, beschrijf ik vijf vreemde verschijnsels die ik heb zien langskomen in mijn favoriete series.

Fringe: mysterieuze gaten

Fringe is een sci-fi serie, waarin hoofdpersoon Olivia met haar team (Walter, Peter en Astrid) opzoek gaan naar antwoorden naar aanleiding van opmerkelijke verschijnsels. Hoe het in de serie wordt uitgelegd, klinkt best legit en ik geloof het ook meteen. Er zijn ook serieus theorieën over wormholes, wat ik superinteressant vind.
Niet lang na het zien van deze specifieke aflevering, las ik in de krant iets over een soortgelijk verschijnsel wat ‘sinkhole’ genaamd wordt. In dit geval heeft het niets mysterieus over zich, aangezien het verklaart kan worden door de type grond, waardoor het gat ontstaat. Maar toch, vreemde dingen…

Under the Dome: de dome

Een heerlijke serie die ik keek met mijn vriend een aantal jaar geleden, maar ik heb het nooit afgekeken. Ik weet daarom ook niet de verklaring die gegeven wordt hoe de dome is ontstaan en of deze überhaupt weer gaat verdwijnen.
Als ik denk aan toffe series op Netflix, moet ik altijd even aan deze serie denken. Under the Dome vond ik best spannend en ik wil nog steeds verder gaan, om te ontdekken wat die dome nou precies is en of de mensen ook weer vrij komen. Het doet mij een beetje denken aan de Gone boekenserie, waar ik ook ooit aan begonnen ben en nog steeds verder moet lezen. Ik zou het echt in mijn broek doen van zo’n dome.

Stranger Things: the upside down

Ik denk van alle verschijnsels, dat ik dit de meest enge vind. Zeker na de laatste aflevering van seizoen 2. Het idee dat er door een foutje zulke enge monsters rond zouden lopen, maakte mij tijdens het kijken van Stranger Things erg bang. Het eerste seizoen kon ik de eerste keer kijken ook niet in mijn eentje kijken (de scenes met de lichtjes!) en al helemaal niet in het donker! Seizoen 2 vond ik minder eng, maar dat nam ik tijdens het laatste shot van de laatste aflevering terug. Ik heb deze scene ook moeten terug spoelen om het goed te kunnen bevatten. Nu wel een beetje nerveus voor het derde seizoen.

Lost: de ijsbeer

Goed, het werd wel uitgelegd (geloof ik), maar hoe opmerkelijk was het dat er een IJSBEER op een tropisch eiland was. Over zeer opmerkelijke verschijnsels gesproken, heel Lost zat er vol mee. Smoke Monster anyone??
Ik was echt dol op deze serie, zeker de eerste twee á drie seizoenen. Maar het begon steeds vreemder te worden zonder dat ik echt het gevoel had dat ik antwoorden kreeg. Ik verlang er nog steeds naar om de hele serie opnieuw te kijken, omdat ik nu weer hoe het gaat eindigen en ook om te ontdekken of er echt antwoord wordt gegeven op de vele opmerkelijke verschijnsels uit de serie.

The 100: het hert

Ook deze serie heb ik niet helemaal gezien, alleen het eerste seizoen. Het zeer opmerkelijke verschijnsel uit de 100, vind ik toch wel het hert. In het gifje zie je het niet supergoed, maar het hert heeft twee hoofden. Toen ik die scene zag, kon ik niet wachten om te zien wat voor gevolgen het heeft voor de hoofdpersonen. Zullen zij ook aangetast worden door de slechte staat van de aarde? Of, wat ik eingenlijk wel toffer zou vinden, zullen er meer mismaakte, veranderende wezens op aarde zijn?

Welke verschijnsels uit series vond jij heel bijzonder en ook zeer opmerkelijk?

 

No Comments

Leave a Reply

Back to top