Blogtour ‘Eerste Leven’: Troika of Myriad?

Posted on april 4, 2017 in Blog tour/ Young Adult

Ter ere van de blogtour van ‘Eerste leven’ van Gena Showalter, leek het mij leuk om een artikel te maken met een overzicht over de verschillende ‘hemels’. Ik had in het begin best wel wat moeite om onderscheid te maken tussen Troika en Myriad. Hierbij een overzicht waar deze ‘Afer lives’ eigenlijk voor staan.

Myriad (‘Macht is een Recht’)
– Voor wat hoort wat, in de mailwisseling tussen twee Myriad aanhangers, wordt het duidelijk dat zij niet gratis doen.
– Kent vele andere namen zoals; Walhalla en berg Olympus (super vet!)
– Dit rijk heeft geen moeite met emoties. Het vindt de emotie ‘angst’ juist heel belangrijk, aangezien dat dit eraan herinnert dat je leeft.
– Plusplunt! De Myriad volger Killian is wel echt een dreamy bad boy. (Ik heb het nooit zo op deze personages, maar Killians humor vind ik fantastisch.)

Troika (‘Licht geeft Zicht’)
– In de mailwisseling tussen twee Troika aanhangers, laat een ene Archer Prince zien hoe sassy hij is. Dat hij het woord ‘gast’ het liefst zo vaak mogelijk gebruikt, maakt mij echt zeer gelukkig.
– Volgens hun ‘levensstijl’ is goed = altijd goed en fout = altijd fout. Uit ervaring weet ik dat het niet altijd zo zwart/wit is als het doet lijken. Mensen worden ook niet gelukkig om alles wit of zwart te nemen, en kunnen soms ook best in grijs gebied leven. Maar goed, als je naar Troika gaat ben je toch dood, dus dat zou dan niet meer uitmaken.
– Mijn motto is ‘Alles wat is, zou zo moeten zijn’. Dit is het tegenover gestelde van deze rijk. Zij zeggen namelijk: ‘Wat is, is niet altijd wat het zou moeten zijn’.
– Wordt ook wel het Paradijs genoemd.
– Wetten zullen altijd hetzelfde blijven.

Gedurende het verhaal verteld hoofdpersoon Tenley steeds meer over deze rivaliserende rijken. Ik begrijp wel waarom zij niet echt een keuze kan maken, want ik ben het ook niet eens met alle punten van één rijk.
Op dit moment ben ik op pagina 162 van het boek. En hoewel ik in het begin erg veel moeite had om de informatie over Troika en Myriad te verwerken, heb ik nu het idee dat beide partijen niet helemaal zuiver zijn. De ouders van Tenley willen dat zij zich ‘inschrijft’ bij Myriad, maar Tenley heeft twijfels en ze doet het niet.
Ik heb het idee dat Troika niet zo goed is en Myriad niet zo slecht is als zij doen overkomen. Voor mijn gevoel is er ook veel meer informatie te vinden over Troika, dan over Myriad. Ook dit zet mij aan het denken. Wat als?
Hm… ik vind het niet gek dat Tenley ook twijfels heeft!

Ben jij nu heel benieuwd voor welke leven jij na jouw dood krijgt? Doe de quiz en laat mij weten wat er bij jou uitkwam! (Bij mij kwam er Troika uit) 
Check ook het blogtour artikel van Emmy. De komende dagen verschijnen er meer coole posts op de blogs van Gerriane, Monica en Jessica.

6 Comments

 • Reply Emmy april 4, 2017 at 08:23

  Volgens de test moet ik naar Prylle. Help.

 • Reply Gerrianne april 4, 2017 at 10:37

  Leuke blogpost. Veel plezier met het uitlezen van het boek.
  Ik heb het zojuist uitgelezen en heb een nog sterker verschil tussen Myriad en Troika. Een heel erg zwart/wit verschil.

  Een verschil als hemel en hel.

 • Reply Thyrze april 4, 2017 at 16:57

  Ik ben team Troika! Vind Myriad maar een nare bende, waarbij alles draait om macht en kracht.

 • Reply Rowan april 4, 2017 at 21:09

  Ik ben op dit moment op bladzijde 114 en I LOVE IT. Ik ben echt benieuwd wat er in de rest van het boek gaat gebeuren, maar ik vind het echt origineel (ook al deed het begin me wel denken aan de Touching Juliette serie, maar dat maakt verder niet uit).

 • Reply Marjolijn april 5, 2017 at 18:14

  Hmm, ik kwam uit bij Myriad. Ik weet niet of dit positief is…

 • Reply Jessica april 6, 2017 at 19:39

  Bij mij kwam er ook Troika uit! 😀

 • Leave a Reply

  Back to top