Bijna verliefd (Verboden vrucht #1) – Abbi Glines

Posted on maart 23, 2015 in Leeservaring/ New Adult

De boeken van Abbi Glines heb ik niet eerder gelezen vanwege de cover die naar mijn mening iets té sexy is en daardoor 50 tinten achtig was. Nu moet ik daarom lachen, want ik had het zo mis! Bijna verliefd is de eerste Abbi Glines die ik las.

Ze is nog maar negentien. Ze is de dochter van zijn stiefvader. Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd. Maar voor de 24-jarige Rush Finlay is ze het enige wat ooit verboden terrein is geweest. En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet als ze denkt dat dat gevoel wederzijds is.

BijnaDe serie Verboden vrucht met Rush en Blaire bestaat uit drie delen: Bijna verliefd, Nooit verliefd en Voor altijd verliefd. Dan is er nog een vierde deel, wat eigenlijk het verhaal van Bijna verliefd is, alleen verteld vanuit het oogpunt van Rush, Opnieuw verliefd. En laat dat nou net het boek zijn waar ik oorspronkelijk in begon. Misschien onverwachts, maar ik snapte daar niets van. Al die familiebanden! Er werd ook niets uitgelegd. Ik besloot het boek weg te leggen en met het eerste deel te gaan beginnen. In het begin van Opnieuw verliefd wordt het grote geheim van het eerste deel bekend gemaakt. Ik baalde toen ik begon in Bijna verliefd, omdat het toen duidelijk werd dat ik mijzelf had gespoiled. Gelukkig was het boek niet minder leuk hierdoor.

Dit was de eerste keer dat ik een Abbi Glines boek las en daar heb ik geen spijt van. Aan de cover kan je het al een beetje zijn, aangezien Bijna verliefd een new adult boek is. De hoofdpersonages hebben dus ook seks. Wat mij trok aan dit verhaal waren alle dramatische wendingen en alle familiebanden. Dat was zo ingewikkeld en soms voelde het alsof het een soap was. Ik was er dol op! Het enige waar ik mij aan stoorde waren sommige vertalingen. Zo zeiden Blaire en Rush steeds dat ze ‘vriendjes’ waren. Het klonk alsof zij in de kleuterklas zaten en net ruzie hebben gehad. ‘Jij mag niet op mijn feestje komen.’ Gelukkig werd dit maar een aantal keer genoemd, omdat al snel duidelijk werd dat zij meer dan vrienden waren.

Ik las op internet dat er veel mensen waren die een ‘Rush crush’ hadden. Dat gevoel had ik eerlijk gezegd niet omdat ik Rush erg verwarrend vond. Wat wilde hij nou precies? Ook tegen het einde bleef ik dit gevoel houden. Ik was eigenlijk meer fan van Woods. Hij kwam over als een player (eigenlijk alle mannen in dit boek), maar vanaf het begin vond ik hem meteen al leuk. Ik werd bijna Team Woods. Helaas had Blaire al een oogje op iemand anders, maar tot mijn grote blijdschap, zag ik dat Woods een eigen verhaal en boek krijgt!

Bijna 1Na het lezen van Bijna verliefd kon ik mijzelf niet weerstaan om meteen het tweede deel, Nooit verliefd op te pakken. De schrijfstijl van Abbi Glines vond ik verslavend, waardoor ik niet wilde stoppen met lezen. Ik loste het probleem op door meteen verder te gaan met Nooit verliefd.
4 Ster

3 Comments

 • Reply Lieke maart 23, 2015 at 17:31

  De cover spreekt me dus echt totaal niet aan, haha 😛 Maar ik ben nu eigenlijk toch wel nieuwsgierig geworden na het lezen van je recensie!

  • Reply Dina maart 23, 2015 at 20:59

   Same here! 😛

   Trouwens je blognaam vind ik heel leuk gevonden, die combi met je echte naam. <3

 • Reply Iris maart 24, 2015 at 21:33

  De cover is inderdaad niet echt goed gekozen. Ik heb de hele serie, afgezien van het vierde boek, in het Engels gelezen. Het is wel al een tijdje terug, maar wat ik me er van kan herinneren is dat dit een normaal New Adult boek is en dat er maar een paar “pikante” scenes inzitten. In ieder geval niet genoeg om die cover te kunnen verklaren…
  Best wel jammer want nu kan het zijn dat veel mensen het boek laten liggen omdat ze denken dat het een boek à la 50 tinten is, terwijl het een hele leuke serie is die eigenlijk meer op de aantrekkingskracht tussen Blaire en Rush focust dan op iets anders 😉

  En ik ben het helemaal met je eens over Rush. Vooral in het laatste boek wenste ik echt dat hij nu eens een goede beslissing nam. Misschien dat ik toch maar eens het laatste boek moet lezen om te doorgronden waarom hij zich zo gedraagd 😉

 • Leave a Reply

  Back to top