Anna & de french kiss – Stephanie Perkins

Posted on september 18, 2015 in Leeservaring/ Young Adult

Naar dit boek keek ik enorm lang uit, dus toen ik van Best of YA hoorde dat zij dit boek gingen uitgeven in het Nederlands, was ik erg blij. Met Emmy heb ik afgelopen week dit boek gelezen en het leek ons leuk om een aantal Anna & de french kiss gerelateerde artikelen te plaatsen. Enjoy! 

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

IMG_0748 (1)Wij leren Anna kennen als zij door haar ouders naar Parijs wordt gebracht. Je zou denken dat dit de droom van ieder Amerikaans meisje is, maar niet die van Anna. Zij vindt het verschrikkelijk om weg te zijn van haar vrienden en misschien toekomstige vriend Toph.
Vanaf de eerste bladzijde hield ik van Anna. Zij komt soms wat oppervlakkig over, maar wat wil je van een 17 jarig meisje dat in haar eentje in Parijs wordt achter gelaten. Ik moest soms erg door haar lachen, want zij heeft echt geen concentratievermogen. Misschien wel als zij films aan het kijken is, wat haar grote passie is. Doet mij stiekem een beetje aan mij denken, waardoor ik bij sommige gebeurtenissen nog harder moest lachen.

Aan het begin wist ik niet goed waar het verhaal heen zou gaan. Natuurlijk wist ik met wie Anna aan het einde van het boek zou eindigen, want zo’n boek is Anna & de french kiss wel. Toch is het in het begin van het boek niet mogelijk om zover te denken, omdat beide een relatie hebben. Of soort van tenminste. Ik was ontzettend benieuwd hoe schrijfster Stephanie Perkins het voor elkaar zou krijgen dat Anna en St. Clair bij elkaar zouden komen.
Het overkwam mij de laatste paar weken niet vaak, maar eindelijk lette ik eens niet op hoeveel bladzijdes ik nog moest lezen. Ik vloog door het boek heen en vond het super jammer dat ik de laatste bladzijde las. Anna & de french kiss is 270 bladzijdes genieten.

IMG_0749Er zijn nog zoveel gebeurtenissen of momenten die ik graag aan jullie zou willen vertellen, maar ik ben enorm bang voor spoilers. Dus als je dit boek nog niet gelezen heb, ren meteen naar de winkel om het Nederlandse(!) boek te kopen, zodat misschien in de toekomst Best of YA ook Lola and the boy next door gaat vertalen. Ik kijk uit naar die dag.

4 half Ster

1 Comment

  • Reply hetboekenik september 18, 2015 at 10:08

    Oei, ik zou gek geworden zijn, denk ik, moesten mijn ouders mij zomaar in een ander land hebben achtergelaten

  • Leave a Reply

    Back to top