Alles of niets! – Gillian King

Posted on mei 12, 2016 in Chicklit/ Leeservaring

Door omstandigheden moest ik helaas de boekpresentatie van Gillian King en ‘Alles of niets’ missen, maar Gillian en lieve Katja (die toen bij VBK stage liep) hadden een verrassing  voor mij, namelijk dat ik het boek gesigneerd opgestuurd kreeg! 

Alles of niets! is een gelaagde feelgoodroman van topauteur Gillian King. Leef mee met Nikki, die in de trein de aantrekkelijke Thijs ontmoet. Ze is op slag over haar ex heen. Enige probleempje: Thijs heeft een vriendin. Die óók al ervaring heeft met vreemdgaan. Tja, de liefde is en blijft een slagveld… en Gillian King laat absoluut niet iedereen ongeschonden uit de strijd komen. De Haagse auteur is op haar best in mozaïekverhalen, zoals ook bleek in haar eerdere bestsellers Zestig dagen en Zwart-wit.

De reden dat ik niet begin in Alles of niets! begon te lezen, was vanwege het moeilijke onderwerp. Ik ben niet echt fan van boeken die over vreemdgaan gaan, omdat ik dat persoonlijk absoluut niet goedkeur, zeker niet als het hele idee wordt geromantiseerd. Toch werd ik nieuwsgierig naar het verhaal, zeker omdat ik dol ben op Zestig dagen en Zwart wit, twee andere boeken van Gillian King.

IMG_3483Ik had niet echt een band met de personages. Roos vond ik verschrikkelijk omdat zij vreemd was gegaan, terwijl zo’n lieve man had, Thijs omdat hij gewoon een man is (grapje) en Nikki was enorm hysterisch. Ik vond Nikki in het begin nog wel potentie hebben om leuk te worden, maar het lukte mij gewoon niet om haar te mogen. Zij deed zo haar best om Thijs te verleiden, vond zichzelf zo mooi en was gewoon geobsedeerd. Gedurende het verhaal veranderde mijn mening wel over Roos, wat ik heel fijn vond. Toch nog iemand waar ik graag over las! Normaal gesproken leg ik een boek snel weg als ik geen enkele band heb met de hoofdpersoon, maar dat was in dit geval niet mogelijk. De schrijfstijl van Gillian King is zo verslavend, dat ik wel door MOEST lezen. Mijn ogen vlogen over de pagina’s en wilde het boek niet wegleggen vóór ik het uit had.

Mede door het zware onderwerp, vertrouwen of eerder het gebrek daaraan en het vreemdgaan vond ik Alles of niets! geen feelgood boek.Ik voelde mij ook niet echt goed na het lezen van dit boek. Ik bleef maar aan de drie hoofdpersonen denken en hoe zij aan het eind verder gaan met hun leven. Het zette mij aan het denken dat niet alles zo zwart wit (ha, see what I did there) is als het lijkt. Ik was erg streng naar de personages toe en strafte ze in mijn hoofd als zij een stomme beslissing maakte. Toch vond ik ze realistisch. In het echte leven is immers ook niet alles rooskleurig of leuk…

IMG_3488Hoewel ik moeite had de personages in dit boek, heb ik Alles of niets! in één ruk uitgelezen. Gillian King weet hoe zij meeslepende verhalen moet schrijven en slaat iedere keer de spijker op zijn kop met een nieuw boek. Het zal nog even duren voor de volgende King in de winkels ligt, maar voorlopig heb ik Alles of niets! nog in mijn hoofd zitten.

3 Ster

2 Comments

  • Reply Edriënne mei 12, 2016 at 17:25

    Ik vond het juist wel bijzonder dat het een wat moeilijker onderwerp was! Misschien iets minder feelgood, maar zelf werd ik wel het meest meegezogen in dit boek van Gillian (hoewel ik O, o, Olivia ook nog altijd geweldig vind).

  • Reply Madelon mei 13, 2016 at 09:12

    Ik kon ook maar weinig voelen voor de personages uit dit boek. 🙁

  • Leave a Reply

    Back to top