Alles is nu – Amy Giles

Posted on november 9, 2019 in Blog tour/ Young Adult/ Z&K
Alles is nu

Een aantal jaar geleden mocht ik Alles is nu (destijds in het Engels Now is everything) van Amy Giles proeflezen en ik was nog nooit zo onder de indruk van een boek als bij Alles is nu.

Amy Giles deelt een emotionele klap uit met “Alles is nu’. Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu. “Alles is nu’ is een aangrijpende YA crossover van de talentvolle Amy Giles.

Ik geef niet snel boeken vijf sterren, alleen als ik echt onder de indruk ben. Dat voel ik meestal vanaf het begin aan en vanaf het eerste moment was ik verliefd op Alles is nu.
Hoewel ik gelukkig nooit in de situatie van Hadley ben gekomen (heftige thuissituatie en daardoor enorm veel geheimen hebben) voelde het als thuiskomen.
Alles is nu voelde wat sfeer betreft een beetje vergelijkbaar met de boeken van Colleen Hoover. Hele normale personages, die ook hun flaws hebben en niet als perfect worden omschreven.
Het thema is van huiselijk geweld vind ik altijd enorm heftig, daar wijdt Amy Giles op het einde ook een flink stuk aan over, maar toch heeft het verhaal ook humor. Ik wilde een vriendin van Hadley en haar vrienden zijn, haar helpen in deze moeilijke tijd en met haar mee huilen tijdens intense momenten. Stiekem werd ik ook een beetje verliefd op Charlie!

Alles is nu
Naast humor en een heftig thema, was ook het begin van het boek dat indruk op mij maakte. Het boek begint met een vliegtuigongeluk en het verhoor van verschillende personages. Dat laatste was perfect om meteen een beeld te krijgen van de situatie, dat er namelijk meer speelt dan alleen maar een vliegtuigongeluk, maar ook de lezer in het verhaal te trekken. Ik wilde meer lezen over Hadley, haar vrienden, haar geliefde Charlie en Hadley’s familie, want in het begin is nog bijna niets duidelijk. Dat was het moment dat ik in het verhaal werd gezogen en mij pas op het einde weer (redelijk) losliet.

Dat ik gek ben op Alles is nu, is denk ik wel duidelijk. Maar pas na het lezen van Amy Giles’ tweede boek, That night, kwam ik erachter dat ik  de schrijfstijl van Amy Giles ook fantastisch vond.
Beide boeken, maar vooral Alles is nu, lezen erg lekker weg en daardoor had ik moeite om het boek weg te leggen. Dat gevoel had ik de eerste keer tijdens het lezen van het Engelse boek, maar kwam ook meteen weer terug tijdens het lezen van het Nederlandse boek.
Ik hoop daarom ook dat Zomer en Keuning het tweede boek van Amy Giles ook gaan uitgeven!

Alles is nu is ontzettend rauw, onwijs mooi, superemotioneel en zeker één van mijn favoriete boeken van 2019. Zelfs na een tweede keer lezen ben ik enorm onder de indruk van het verhaal. ★★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top