After – Anna Todd

Posted on december 24, 2014 in Leeservaring/ New Adult

Door Sterrenhemel leerde ik het nieuwe genre New Adult kennen. Toen ik zag dat uitgeverij Boekerij ook een NA boek ging uitgeven, werd ik erg benieuwd. Via een actie mocht ik de Engelse After lezen en er alvast een review over schrijven.

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

AfterAfter is geschreven als fanfictie. Toen ik begon met lezen in After, had ik geen idee waar de fanfictie op gebaseerd was. Na wat research kwam ik er achter. Het is niet echt bijzonder en behalve de namen, in het originele wattpad verhaal helemaal, valt het eigenlijk niet op waar het verhaal op gebaseerd is. Dat was een opluchting, want ik pas bang dat dat het verhaal zou verpesten. Integendeel! Vanaf het eerste moment zat ik in het verhaal. Het las ontzettend vlot. Vrijwel vanaf het eerste hoofdstuk speelt het verhaal zich af in college, wat ik altijd erg interessant vind om te lezen. College in Amerika is zo anders, dan hier in Nederland en in dit boek lees je er veel over.

Om eerlijk te zijn, ben ik niet alleen maar positief over dit boek. Tessa en Hardin zijn het tegenovergestelde en begrepen elkaar echt niet. Ze trokken elkaar aan om vervolgens elkaar weer af te stoten. Aangezien ik erg benieuwd was hoe zou eindigen en daarom door bleef lezen, stoorde ik mij er niet aan, maar ik vond het soms wel frustrerend. Zo Tessa vond het eerste feestje verschrikkelijk, nam zich voor om nooit meer te gaan en wat doet ze de week erop? Juist, naar het feest gaan. Zulke dingen gebeurde heel het boek door. Tessa en Hardin zijn ontzettend besluiteloos en dat is niet echt een goede match.

After 1After is het eerste deel, die in het Nederlands in maart verschijnt. Hierna zullen er nog drie zullen volgen. Ik ben erg benieuwd wat de verhaallijn van de volgende delen zal zijn, want het lijkt mij sterk dat de komende drie boeken alleen maar bestaat uit geruzie tussen Tessa en Hardin. Het verhaal blijft mij trekken, omdat ik het leuk vind om over wat oudere ’tieners’ te lezen. Ik was in eerste instatie van plan het boek drie sterren te geven. Niet heel goed, maar zeker ook niet slecht. Tot ik bij het einde kwam. Mijn hemel wat een cliffhanger! Het ging ontzettend snel en hoewel je altijd vragen heb gehad over de personages, zie je het niet aankomen. Mijn mening ging spontaan een hele ster omhoog. Waar is deel 2, ik moet hem lezen!

4 Ster

2 Comments

  • Reply Amy december 24, 2014 at 07:08

    Was het orginele verhaal een fanfictie over Harry Styles uit One Direction? Want dan heb ik die boek al gelezen, haha. Ik ben echt 2 jaar lang die-hard fan geweest en was helemaal gek van het verhaal After op Wattpad wat over Harry ging. En zoals je alles omschrijft…Alles klopt precies,haha! Wat super gaaf dat haar verhaal nu echt een boek ook is en dat hij zelfs vertaald gaat worden! Het voelt toch speciaal om dit verhaal gelezen te hebben toen het nog net begon en klein was, haha. Ik ga hem in het Nederlands zeker nog een keer lezen dan, ookal is het Engels niet moeilijk. Leuke recensie! 😀

  • Reply Marjolijn december 24, 2014 at 10:03

    Oehh, klinkt best aanlokkelijk. Helaas is de sexy time in NA niet echt mijn ding hoewel ik me begin af te vragen of ik dit misschien moet zien te overwinnen om toch zo een hele serie aan nieuwe leuke boeken te ontdekken.

  • Leave a Reply

    Back to top