Adem (Sea Breeze #1) – Abbi Glines

Posted on september 22, 2016 in Leeservaring/ New Adult

Ik kan echt geen genoeg krijgen van de boeken van Abbi Glines. Uitgeverij Karakter heeft de afgelopen twee jaar zich vooral gefocust op de Rosemary Beach serie. Adem is het eerste boek van de Sea Breeze serie.

Sadie Whites werk aan het strand is niet zomaar een zomerbaantje, zoals veel van haar leeftijdsgenoten hebben. Haar alleenstaande moeder is zwanger en weigert te werken, dus ziet Sadie zich genoodzaakt haar werk over te nemen als dienstmeisje voor een rijke familie op een nabijgelegen eiland.
Als de familie in het zomerhuisje arriveert, komt Sadie er tot haar verbazing achter dat Jax Stone, een van de grootste tienersterren van de wereld, de eigenaar van het huis is. Als Sadie een normale puber was geweest – en niet eentje die al haar hele leven haar moeder opvoedde en het huishouden deed – dan was ze misschien enthousiast geweest over het feit dat ze voor een rockster werkt. Maar dat is ze niet.

Hoewel ik bijna alle vertaalde boeken van Abbi Glines heb gelezen (alleen de Vincent broertjes boeken nog niet) moest ik echt even wennen. Dit lag volgens mij vooral aan de personages. De Rosemary Beach serie voelt zo vertrouwd, ik ken inmiddels veel inwoners van dat dorpje, maar in de Sea Breeze serie, moest ik iedereen weer leren kennen. De afwisseling tussen Sadie en Jax vond ik prettig. Sadie, de pittige tante met een nare thuissituatie en Jax, de beroemde rockster zorgde voor een interessante verhaallijn. Ik wilde meer lezen over Sadie en hoe het haar thuis zou afgaan, maar ook hoe Jax met zijn populaire ster status zou omgaan.

IMG_3725
Sadie en Jax vond ik echt wel leuk, al waren zij te perfect en soms niet realistisch. De manier waarop Sadie om ging met haar vervelende thuissituatie, gaven mij irritaties. Natuurlijk houdt zij van haar moeder, maar zoekt geen hulp, pas als het te laat is… Ook hun liefde voelde té romantisch, alsof ik een film aan het kijken was. Niet heel realistisch, maar toch wel erg prettig om met mijn neus in het boek te verdwijnen.
De schrijfstijl was ook in ‘Adem’ typisch Abbi Glines: de zinnen vol liefde, die de personages om de haverklap tegen elkaar zeggen. Toch merkte ik verschillen tussen dit boek en Abbi Glines’ andere boeken. Adem kwam heel gehaast over, alsof er een aantal dingen moesten gebeuren voor het boek eindigde. Op het internet zag ik dat ‘Adem’ Abbi Glines’ eerste boek was, dus dat zou de verandering verklaren. Rosemary Beach heeft zij later geschreven en is dus wat meer vertrouwd geraakt met het schrijven.

Tijdens het lezen lette ik veel op de kleine personages. Ik weet dat Sea Breeze inmiddels ook een grote serie is en dat er veel delen nog volgen. Ik pikte er personages uit waarvan ik hoop dat zij in de volgende delen hun verhaal gaan vertellen. Het Sea Breeze eiland voelt nog wat onwennig, maar ik weet zeker dat dat in de volgende boeken goed gaat komen.
3 Ster

1 Comment

  • Reply Daniëlle september 23, 2016 at 09:10

    Ik vond dit boek ook zo leuk! Ik kan echt genieten van de boeken van Abbi Glines!

  • Leave a Reply

    Back to top