Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Posted on juli 18, 2016 in Contemporary/ Leeservaring/ Young Adult

Contemporary boeken zijn tegenwoordig mijn favoriet. Zij lezen zo gemakkelijk weg en ik kan mijn stressvolle gedachten even aan de kant zetten. Toch had ik niet verwacht dat ik zó dol zou zijn op Aan alle jongens van wie ik hield. 

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Dit boek is echt één van de mooiste covers van 2016.  ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ vind ik een echt ‘Esmee’ boek; Het is schattig, vrolijk, romantisch en een tikje sipjes. Precies waar ik graag over lees.
Wat ook zo bijzonder aan deze cover is, dat de foto helemaal doorloopt naar de achterflap. Zo zie je meer van Lara Jean’s foto’s aan de muur en lichtjes die zij aan haar muur heeft gehangen.

In de vakantie begon ik meteen in dit boek. Ik wist niet goed wat ik van het boek moest verwachten (behalve schattigheid) omdat de flaptekst niet zoveel vertelde over het plot. Hierdoor had ik verwacht dat het ‘missing letters’ probleem meteen plaatsvond aan het begin, maar dat was niet helemaal zo. Het duurde even voor ik echt in het verhaal zat, omdat ik niet goed wist waar het verhaal naar toe zou gaan. Na een paar hoofdstukken werd ik zo verliefd op Lara Jean en de schrijfstijl van Jenny Han.
Ik houd vooral van dit boek door de realistische setting. Aan alle jongens van wie ik hield, las niet alleen erg vlot, maar het voelde ook alsof ik zelf in Amerika was en ik was ook een Song meisje. Het is bizar hoe echt het boek leek, alsof een film in mijn hoofd afspeelde. Een hele gave manier om Amerika te ontdekken!
JennyIn eerste instantie had ik het boek vier sterren gegeven, want ondanks mijn liefde voor dit boek, vond ik het soms wat saai. Er zijn niet veel spannende of actievolle gebeurtenissen, wat eigenlijk ook wel bij een contemporary hoort. Toch kon ik dit boek na het lezen niet uit mijn gedachte krijgen. Ik bleef nadenken over het boek, een onverwachte twist wat betreft de brieven die Lara Jean geschreven is en natuurlijk alle personages. Het afscheid viel mij zwaar, maar gelukkig wordt het tweede deel al in september vertaald. De drang om het boek te herlezen werd zo groot, dat ik mijn aantal sterren naar vijf veranderde. Ik verlang naar ‘PS Ik houd nog steeds van je’ en zou willen dat het nu al september was.

5 Ster

1 Comment

  • Reply Madelon juli 18, 2016 at 10:12

    Het duurde bij mij wel iets langer voordat ik echt verliefd werd op Lara Jean, want het duurde echt even voordat ik erin zit, maar daarna las het idd vlot. En het is zooo schattig!

  • Leave a Reply

    Back to top