101 things in 1001 days (soort bucket list)

Posted on augustus 10, 2017 in Leeservaring

Gekke naam voor een artikel, maar het is wel iets waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest. Het Day Zero Project laat mensen nadenken over (101 things in 1001 days) dingen die zij in 1001 dagen willen doen en ik doe ook mee!Toegegeven, ik heb niet de hele lijst zelf verzonnen. Een aantal punten ‘jatte’ ik van andere mensen om op ideeën te komen. Het is een lang lijstje geworden, maar dat hoort er bij. Ik heb op het moment dat ik dit artikel schrijf nog 939 dagen om aan alle punten te voldoen.

Een aantal van de punten uit de lijst zijn:

  • Bezoek een nieuw land
  • Lees 10 boeken in één maand
  • Take a really cold shower
  • Buy an advent calender
  • Go for a walk in a forest
  • Don’t eat candy for a week (superlastig deze!)
  • Get a tattoo
  • Go on a roadtrip
  • Go fishing
  • Watch all Star Wars movies (op het moment van schrijven Phantom Menace & The Force Awakens opnieuw gezien)
  • Disney bezoeken
  • Unplug for an entire weekend (3 september organiseert Blossom Books de Nationale Unplugged dag en dan ga ik een dagje eerder al unplugged)
  • Read a book in one sitting

Ik heb bij één punt vals gespeeld; ik had namelijk een puntje waarbij ik AL mijn ongelezen boeken wilde lezen. Dat gaat dus never nooit niet lukken in 939 dagen of misschien zelfs mijn hele leven. Ik veranderde dit in ’50 ongelezen eigen boeken lezen’. Dit zullen dus alleen eigen boeken zijn, geen recensie exemplaren. Boeken die ik zelf gekocht heb.

Deze lijst is eigenlijk een soort van bucket list, maar dan gericht op een korte tijd. Aangezien ik nu al bezig ben met dingen plannen voor de 101 things in 1001 days, denk ik wel dat het mij gaat lukken om alle punten te doen. Voor een aantal punten heb ik hulp nodig, zoals dat Emmy en ik naar een spiriwiri beurs gaan om mijn toekomst te laten voorspellen (dat is ook een punt voor de 101 things lijst. Dus als je nog tips hebt hoe ik bepaalde punten kan halen, graag!

Trouwens… ik heb nog vijf boeken nodig als aanraders van vrienden. Het liefst Nederlandse YA boeken. Welk boek ontbreekt er volgens jou in dit lijstje?

 

8 Comments

 • Reply Emmy augustus 10, 2017 at 09:03

  Mijn lijst is nog niet vol.. Ik wil wel echt doelen hebben die bij mij passen… Misschien lukt het om binnen 1001 dagen 101 doelen te hebben.

  Mijn aanrader: Piper Perish. Duh.

 • Reply Do augustus 10, 2017 at 09:26

  Leuk idee! Ik ben benieuwd of je een tattoo gaat zetten en wat voor een 🙂 Ik heb niet echt aanraders, maar ik vond The Hate U Give echt een goed boek en wel een Engels boek, maar alsnog een aanrader is Eliza and Her Monsters <3

 • Reply Marjolijn augustus 10, 2017 at 13:07

  Yeahhhh jij kan dit

 • Reply Annabel augustus 11, 2017 at 21:38

  Wat een tof idee, zou je het erg vinden als ik dit ook ga doen en verwerk in mijn blog?

  • Reply Esmee augustus 11, 2017 at 23:30

   Juist leuk! Ik ben benieuwd naar jouw lijstje 🙂

 • Reply Anneke augustus 14, 2017 at 10:43

  Ik ben hier in het verleden ook eens mee bezig geweest, maar ik vond 1001 dingen wel echt enorm veel. Toen heb ik heel lang gedacht aan 30 dingen voor mijn 30e, maar dat idee is ook ergens in mijn achterhoofd beland.
  Een aanrader in die categorie heb ik helaas niet echt voor je, maar heb je Een schitterend gebrek van Arthur Japin al eens gelezen?

 • Reply Maud augustus 17, 2017 at 16:48

  Leuk! Ik wil dit eigenlijk ook gaan doen, dus ik ga snel wat doelen bedenken!

 • Reply 101 things in 1001 days – Maud december 2, 2018 at 15:16

  […] I’m very happy that I saw it on there. At least I know that I saw the idea coming back on Esmee’s blog with a link to the offical […]

 • Leave a Reply

  Back to top