1000 vragen aan jezelf (deel 1 en enige deel tot nu toe)

Posted on april 22, 2016 in Persoonlijk

Zoals meerdere (boek)bloggers voor mij hebben gedaan, leek het mij leuk om mijn blog wat persoonlijker te maken. Dit wilde ik doen door mijzelf 1000 vragen te stellen en gelukkig voor jullie, heb ik het geduld niet om alles in één keer te doen. Welke antwoorden ik geef op de eerste paar van de 1000 vragen? Dat kun je in dit artikel lezen.

1. Met wie kun je het beste opschieten?
Wat mijn familie betreft vooral het gezin van mijn moeder. Opa en oma, ooms, tante, neefjes en nichtjes, broertjes en natuurlijk mijn ouders. Wij zijn best heel close en hebben veel voor elkaar over. Ik ga vaak naar Apeldoorn en blijf daar bij mijn familie slapen of naar Brabant om op mijn nichtje te passen. Ik heb in de boekenwereld veel vrienden gemaakt en deze lieve mensen zijn mij ontzettend dierbaar.

2. Waar besteed je te veel tijd aan?
Sinds kort aan werk! Ik werk vier dagen per week in het speciaal basisonderwijs, iets waar ik iedere dag ontzettend van geniet. Waar ik veel tijd aan zou moeten besteden zijn mijn werkstukken en scriptie. Ik ben nog niet klaar met mijn opleiding en het streven is om in augustus af te studeren.
Ik probeer iedere dag 50 bladzijdes te lezen, want niet altijd lukt, maar ook aan lezen besteed ik veel tijd.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?
De gemene grapjes zoals Barney (HIMYM) heel goed kan maken. Of die ene scene dat Ted in elkaar wordt geslagen door een geit. Echt, de tranen rollen over mijn wangen iedere keer dat ik die aflevering zie. Emmy heeft ook heerlijke droge gemene humor. Heerlijk.

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Ik heb voor het eerst al mijn boeken in één boekenkast neer gezet! Eindelijk heb ik een échte boekenkast! Ik ben er zo blij ontzettend blij mee.

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Helaas wel, al moet ik wel zeggen dat ik de afgelopen maanden wat dat betreft sterker ben geworden en daardoor minder emotioneel en onzeker ben.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?
Ik ben een slechte eter, vooral wat ontbijt betreft. Soms eet ik wat snoeptomaatjes of een bakje met yoghurt. Mijn droomontbijt eten wij vaak op zondag wat bestaat uit vers gebakken broodjes, scrambled eggs, sinaasappelsap en croissantjes.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?
Ik denk mijn familie, die ik afgelopen weekend zag vanwege de verjaardag van mijn neefje.

549370_1082340251795304_1854504893780366120_nBaby Esmee ^

8. Waarin lijk je op je moeder?
Zowat alles! Wij hebben dezelfde vorm gezicht, zijn ongeveer even groot. Het enige verschil is dat zij blond is met blauw/grijze ogen en ik donker. Ook zijn wij best pittig van karakter.

9. Wat doe je als je s’ochtends wakker wordt?
Ik sta meteen met de wekker op. Ik douche dan even snel, kleed mij aan, ontbijt en ga naar werk. Of ik blijf wat langer liggen als ik een dagje vrij heb. Dan pak ik mijn ipad erbij en bekijk wat youtube vlogs.

10. Ben je een goede voorlezer?
Ik hoop van wel, aangezien ik best vaak voorlees op mijn werk. De kinderen vallen niet in slaap of rennen gillend weg, dus dat is positief toch?

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?
Ik was volgens mij erg jong toen mij ouders het ‘grote nieuws’ vertelden. Ik was als klein kind erg bang voor Sinterklaas en Zwarte Piet en voelde mij hierdoor ziek van. Mijn ouders vonden dat sneu en vertelden mij het zo snel mogelijk zodat ik niet langer hoefde te lijden.

12. Wat wil je nog graag kopen?
Boeken, haha! Ik heb nooit genoeg boeken, al laat mijn boekenkast wat anders zien. Daarnaast wil ik ook graag een videocamera kopen, zodat ik wat meer filmpjes (aka boekhauls) kan maken.

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?
Ik zou soms wat zekerder of minder gevoelig willen zijn.

14. Wat is je favoriete tv-programma?
Heb je even?! Ik ben groot serie fan en ook reality shows kijk ik erg graag. Charmeden HIMYM zijn denk ik mijn all time favorites. Op het moment kijk ik (weer) Gossip Girl, Downton Abbey en Winx club. Guilty pleasure <3

Dat waren de eerste 14 van de 1000 vragen! Ik weet nog niet wanneer het volgende artikel volgt. Laat in de reacties weten of ik hier door mee moet gaan met de 1000 vragen aan mijzelf.

 

4 Comments

 • Reply Emmy april 22, 2016 at 07:03

  Omg winx club. Dat kijk ik soms ook. #noshame

 • Reply Marjolijn april 22, 2016 at 11:45

  Ja leuk! Meer vragen, meer antwoorden 🙂 En ahhh hoe lief baby Esmee! <3

 • Reply Lilian april 23, 2016 at 19:41

  AH BABY ESMEE <3

 • Reply zwartraafje april 24, 2016 at 18:30

  Ja hoor, zo kunnen we je weer wat beter leren kennen. Heb je een vreugdedansje gedaan toen je eindelijk een eigen boekenkast had? 😉

 • Leave a Reply

  Back to top